Daar sta je dan, in het donker. Met de verwachting dat de zaklamp op je smartphone wel zou werken. Super vervelend, want die ingebouwde zaklamp is vaak een redder in nood. Of je nu iets zoekt onder de bank, je weg probeert te vinden in het donker of gewoon een extra lichtbron nodig hebt, je verwacht dat hij altijd werkt.
Maar wat als dat niet zo is? Geen paniek! In deze blog leggen we uit waarom je zaklamp het misschien niet doet en, belangrijker nog, hoe je dit probleem oplost.
Telefoon zaklamp kapot, mogelijke oorzaken
Een kapotte telefoon zaklamp kan verschillende oorzaken hebben. Wat we veel zien is dat dit te maken heeft met software of een bug. Denk aan een tijdelijke storing, een verouderde software versie of een fout in de instellingen.
In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van een hardwareprobleem, bijvoorbeeld door waterschade of een val. Met name waterschade kan de interne componenten van de flitser beschadigen, wat de functionaliteit van de zaklamp kan beïnvloeden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er sprake is van een relatief klein probleem dat gemakkelijk op te lossen is. Denk aan een andere app die nog open staat of een telefoon die oververhit is.

Wat je kunt doen om de zaklamp telefoon te repareren
Er zijn een aantal dingen die je kunt proberen wanneer de zaklamp op je smartphone niet werkt. We benoemen de meest voorkomende oplossingen voor je:
1. Probeer de flitser in een andere app
Kun je de zaklamp moeilijk inschakelen via de standaard zaklampfunctie? Probeer dan de flitser in een andere app, zoals de camera-app. Zet de flitsfunctie aan bij het maken van een foto of video. Werkt de flitser hier wel? Dan is de kans groot dat het probleem in de software zit.
Werkt de flitser ook in andere apps niet, dan kan er een groter probleem spelen dat nader onderzocht moet worden.
2. Herstart je telefoon
Soms kunnen softwareproblemen opgelost worden door je telefoon opnieuw op te starten. Zet je toestel uit, wacht een paar seconden en zet het weer aan. Probeer daarna de zaklamp weer. Dit kan helpen als er een tijdelijke storing in het besturingssysteem is die de flitser tegenhoudt.
3. Sluit alle apps af
Het kan zijn dat er een app is die ervoor zorgt dat de zaklamp-functie niet goed werkt. Sommige apps gebruiken de flitser, zoals fotobewerking of andere tools, waardoor deze tijdelijk niet beschikbaar is voor de zaklamp. Veeg alle apps die op de achtergrond draaien weg om te zorgen dat geen enkele applicatie de flitser in gebruik heeft. Dit kan soms het probleem oplossen.
Hulp nodig bij het repareren van je smartphone zaklamp?
Geen idee wat er mis is met de zaklamp-functie? En heb je alles wat we bovenstaand hebben genoemd al geprobeerd, zonder succes? Dan kan het tijd zijn om professionele hulp in te schakelen. Bij Student Fixer helpen we je graag verder! Onze experts kunnen snel achterhalen wat er aan de hand is met je telefoon.
Vervolgens zorgen we natuurlijk voor een vakkundige reparatie, om ervoor te zorgen dat je zaklamp weer optimaal werkt. Neem dan ook contact op met onze experts bij Student Fixer!