• 12 maanden garantie
  • No Cure, No Pay
  • Bij jou op locatie
  • Binnen 30 minuten
Logo Studentfixer

Batterij sneller leeg door kou? Zo los je het op

batterij sneller leeg

Inhoudsopgave

Gaat je batterij sneller leeg? Kou is een van de meest voorkomende redenen waardoor batterijen van smartphones en tablets sneller achteruit gaan dan je lief hebt. Wanneer de temperaturen dalen, kunnen lithium-ionbatterijen, die in de meeste moderne apparaten worden gebruikt, minder efficiënt functioneren. Het gevolg is dat de batterij harder moet werken om dezelfde prestaties te leveren, waardoor deze sneller leeg gaat. 

Hoe dat zit en belangrijker nog, wat je hieraan kunt doen, vertellen we graag in deze blog. 

Lithiumbatterij en kou: Hoe zit dat? 

Lithium-ionbatterijen, die in de meeste moderne smartphones, tablets en laptops worden gebruikt, zijn gevoelig voor temperatuurveranderingen. Bij lage temperaturen kan de chemische reactie die de batterij van energie voorziet, vertragen. Dit zorgt er voor dat de batterij minder efficiënt werkt en sneller leegloopt dan normaal.

Langdurige blootstelling aan kou kan dan ook de levensduur van de batterij aantasten. De cellen kunnen beschadigd raken door de stress die lage temperaturen veroorzaken, wat weer leidt tot een permanente vermindering van de capaciteit van de batterij. Dit betekent dat de batterij in de toekomst minder energie kan opslaan, waardoor je de oplader vaker nodig hebt dan je lief is. 

Koude temperaturen: Ook de boosdoener van kapotte schermen

Nog zoiets. Bij extreme temperatuurswisselingen kan ook het scherm van je iPad of smartphone worden beïnvloed. Bij schommelingen tussen warm en koud kan het materiaal van het scherm uitzetten en krimpen, wat weer leidt tot spanningen in het glas en de interne componenten. Het gevolg? Je kunt uit het niets te maken krijgen met barsten die je totaal niet zag aankomen. 

batterij iPhone leeg

Tips om je batterij te weerhouden van lage temperaturen

Om ervoor te zorgen dat de batterij niet te veel te verduren krijgt, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om de impact van lage temperaturen op je batterij te minimaliseren:

1 – Batterij kalibreren

Het regelmatig kalibreren van je batterij kan helpen om de accucapaciteit nauwkeuriger weer te geven en ervoor te zorgen dat je batterij goed functioneert. Dit houdt in dat je je apparaat volledig oplaadt tot 100% en het vervolgens gebruikt tot het weer volledig leeg is, waarna je het weer oplaadt. Deze cyclus helpt om de batterij efficiënt te houden.

2 – Energiebesparingsmodus is the key

De energiebesparingsmodus, die veel smartphones en tablets tegenwoordig aanbieden, is een uitstekende functie om de levensduur van je batterij te verlengen. Wanneer je deze modus inschakelt, worden onnodige achtergrondprocessen en functies die veel energie verbruiken tijdelijk uitgeschakeld of beperkt. Je zult merken dat je batterij door deze modus veel minder snel leeg gaat. 

3 – Leg de smartphone nooit buiten in de kou liggen

Als je buiten bent in de kou, bewaar je smartphone of tablet dan in een binnenzak van je jas om het warm te houden. Hoe meer de telefoon in de kou ligt, hoe groter de kans dat de batterijcapaciteit afneemt en dat je toestel trager wordt of zelfs uitvalt. 

4 – Laad je telefoon niet op in de kou

Nog een belangrijke tip! Het opladen van je smartphone of tablet bij lage temperaturen kan schadelijk zijn voor de batterij. Zorg er dan ook voor dat je de telefoon altijd binnen oplaadt. 

Een nieuwe batterij in je smartphone? Wij staan voor je klaar

Gaat je batterij ondanks alle tips die we hebben gegeven toch hard achteruit? Voorzie je smartphone dan van nieuwe energie en laat de batterij vervangen. Bij Student Fixer ben je verzekerd van een snelle en betrouwbare service, waarbij we enkel gebruikmaken van hoogwaardige batterijen om de prestaties van je toestel weer te optimaliseren. 

Met jarenlange ervaring als telefoon reparateur weten we precies hoe we je van dienst kunnen zijn. In onze fixbus staan we dan ook voor je klaar waar en wanneer het jou uitkomt. Wij kunnen bij jou voor de deur de batterij vervangen, zodat je niet hoeft te wachten of je telefoon op te sturen. Neem dan ook contact met ons op of plan direct een afspraak in voor het vervangen van de batterij.

Telefoonreparatie

Wist je dat!

Wist je dat het soms mogelijk is om je telefoon reparatie te verhalen op je inboedelverzekering? Wil je weten of dit ook bij jou het geval is? Wij nemen contact met je op en bekijken jouw situatie.