Barst in scherm telefoon: Wat te doen | Student Fixer

Barst in scherm telefoon: Wat te doen

Barst in scherm telefoon
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan dan ook gebeuren dat je telefoon uit je handen glipt en op de grond valt, met als gevolg een barst in het scherm. Dit kan erg vervelend zijn, maar geen paniek! Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem aan te pakken en ervoor te zorgen dat je telefoon weer naar behoren functioneert. Daar vertellen we in deze blog meer over. 

Kan een defect smartphone scherm kwaad?

Ja, een defect smartphone scherm kan zeker problemen veroorzaken. Naast het esthetische aspect, waarbij een gebarsten of beschadigd scherm er niet mooi uitziet, kan het ook functionele problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld:
  1. Gebruiksgemak: Een gebarsten scherm kan de gebruikerservaring aanzienlijk verminderen. Het kan moeilijk zijn om het touchscreen nauwkeurig te bedienen, wat het gebruik van apps en functies bemoeilijkt.
  2. Veiligheidsrisico: Scherpe randen van een gebarsten scherm kunnen een risico vormen voor je vingers en zelfs voor je oren tijdens het bellen. Bovendien kan het barsten van het glas verergeren en kleine deeltjes kunnen loskomen, wat letsel kan veroorzaken.
  3. Bescherming van interne componenten: Het scherm van een smartphone beschermt de interne componenten tegen stof, vuil en vocht. Een gebarsten scherm kan deze bescherming verminderen, waardoor de kans op schade aan de interne hardware groter wordt.
  4. Waterbestendigheid: Als je smartphone oorspronkelijk waterbestendig was, kan een gebarsten scherm deze eigenschap verminderen of zelfs volledig tenietdoen, waardoor het risico op waterschade toeneemt.

Scherm van telefoon gebarsten: Wat nu? 

Een gebarsten scherm kan erg vervelend zijn. Zo kan het scherpe randjes bevatten en is het bovendien een gevaar voor de interne componenten in je smartphone. Water kan namelijk gemakkelijker binnen dringen en meer schade aanrichten dan je lief is. Daarom is actie verreist: 
  1. Inspecteer de schade: Bekijk eerst de ernst van de barst(en) in het scherm. Zijn ze klein en beperkt tot een hoek of zijn ze groot en over het hele scherm verspreid?
  2. Gebruik een screenprotector: Als de barsten klein zijn en het scherm nog steeds bruikbaar is, kun je overwegen om een screenprotector aan te brengen om verdere schade te voorkomen.
  3. Maak een back-up: Als je waardevolle gegevens op je telefoon hebt, is het verstandig om een back-up te maken van je gegevens, voor het geval de barst leidt tot verdere problemen.

Laat je telefoonscherm repareren door Student Fixer!

Met Student Fixer kun je met een gerust hart je telefoonscherm laten repareren. Onze ervaren monteurs staan klaar om je te helpen, of het nu gaat om een kleine barst of een ernstige breuk. We begrijpen hoe belangrijk je telefoon voor je is en streven ernaar om je snel weer een perfect functionerend scherm te bezorgen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om je telefoon weer als nieuw te maken!

Andere artikelen