• 12 maanden garantie
  • No Cure, No Pay
  • Bij jou op locatie
  • Binnen 30 minuten
Logo Studentfixer

Smartphone in het water gevallen, wat nu?

Inhoudsopgave

Het kan iedereen overkomen. In een moment van onoplettendheid valt jouw smartphone uit je handen en belandt het in het water. Of het nu een plas, het toilet of zelfs de zee is, waterschade kan ernstige gevolgen hebben voor je geliefde apparaat. Toch is het mogelijk om deze weer aan de praat te krijgen. In deze blog ontdek je wat je moet doen als je smartphone in het water is gevallen en hoe je de kans op blijvende schade kunt minimaliseren.

Smartphone in het water: Wat je kunt doen

Wanneer je telefoon in contact is gekomen met water, is het van essentieel belang om direct actie te ondernemen. Het vocht moet namelijk zo snel mogelijk uit het toestel worden verwijderd. Volg daarom altijd onderstaand stappenplan, zowel bij waterdichte als niet-waterdichte telefoons:

  1. Zet je telefoon direct uit.
  2. Verwijder telefoonhoesjes en screenprotectors van de telefoon. Koppel ook eventuele koptelefoons of oortjes los.
  3. Haal de simkaart (en eventueel de micro-SD-kaart) uit je telefoon. Als je telefoon een verwijderbare batterij heeft, haal deze er dan ook uit.
  4. Droog je telefoon af met absorberend papier of een schone doek.
  5. Plaats je telefoon gedurende 24 tot 48 uur in een bak met ongekookte rijst. Dit helpt om het resterende vocht te absorberen. Probeer daarna je telefoon opnieuw aan te zetten.

Smartphone in het water: Wat je beter niet kunt doen

Als je smartphone per ongeluk in het water terechtkomt, is het begrijpelijk dat je in paniek kunt raken. Maar het is belangrijk om vooral kalm te blijven en enkele stappen te vermijden die de schade mogelijk kunnen vergroten. Hier zijn enkele dingen die je beter niet kunt doen:

  1. Het apparaat proberen aan te zetten: Als je telefoon nat is, kan het aanzetten ervan leiden tot kortsluiting en verdere schade. Probeer de verleiding te weerstaan om te controleren of de telefoon nog werkt voordat deze volledig droog is.
  2. Het apparaat schudden: Door de telefoon te schudden kan het water zich verder verspreiden en meer schade aanrichten aan de interne componenten.
  3. Het gebruik van warmtebronnen: Vermijd het gebruik van föhns, magnetrons of ovens om de telefoon te drogen. Dit kan de interne onderdelen beschadigen.

Werkt de telefoon nog? 

Gaat jouw telefoon na verloop van tijd weer aan en lijkt het erop dat deze weer normaal functioneert? Zelfs als je telefoon lijkt te werken, kan er nog steeds water in het apparaat aanwezig zijn, wat op lange termijn tot problemen kan leiden. Daarom is het essentieel om de telefoon grondig te laten drogen, zelfs als deze lijkt te functioneren. Controleer of je nog kunt opladen, of alle knoppen en functies naar behoren werken en of de luidspreker en microfoon het doen. Let op eventuele vreemde geluiden of foutmeldingen die kunnen optreden tijdens het gebruik van de telefoon. Als je enige tekenen van disfunctie opmerkt, zelfs als ze subtiel lijken, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Schade smartphone door water? Student Fixer!

Heb je te maken met schade aan je smartphone door water? Bij Student Fixer begrijpen we hoe vervelend dit kan zijn. Gelukkig zijn onze ervaren monteurs gespecialiseerd in het repareren van waterschade aan smartphones. Of het nu gaat om het drogen van het apparaat, het vervangen van beschadigde onderdelen of het uitvoeren van een grondige inspectie, wij staan voor je klaar om je smartphone weer in optimale staat te brengen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om je telefoon weer tot leven te brengen!

Telefoonreparatie

Wist je dat!

Wist je dat het soms mogelijk is om je telefoon reparatie te verhalen op je inboedelverzekering? Wil je weten of dit ook bij jou het geval is? Wij nemen contact met je op en bekijken jouw situatie.