Het scherm van mijn Samsung telefoon flikkert, wat nu? | Student Fixer

Het scherm van mijn Samsung telefoon flikkert, wat nu?

Heb je te maken met een flikkerend scherm op je Samsung smartphone? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Het is namelijk ontzettend vervelend wanneer je bijvoorbeeld een video aan het bekijken bent, je bankrekening amper kunt checken of moeilijk een berichtje kunt sturen. 

 

Hoewel het een vaker voorkomend probleem is met Samsung toestellen, is er vaak gewoon een oplossing te vinden om de Samsung te fixen. In deze blog benoemen we een aantal van de mogelijke oplossingen die je kunnen helpen. 

 

Scherm Samsung telefoon flikkert: Wat je kunt proberen

Niemand zit te wachten op een smartphone dat niet naar behoren werkt. Niet alleen verstoort het dagelijkse routines, maar het kan ook behoorlijk frustrerend zijn. Als het scherm van je Samsung telefoon flikkert, zijn er gelukkig enkele stappen die je zelf kunt proberen om het probleem te verhelpen. Die benoemen we dan ook graag onderstaand: 

 

Herstart de smartphone om het flikkeren te verhelpen

Wat je allereerst kunt proberen is om de Samsung opnieuw op te starten. Het kan namelijk goed zo zijn dat het flikkeren wordt veroorzaakt door een tijdelijk softwareprobleem of een vastgelopen applicatie. Door de smartphone opnieuw op te starten, worden alle actieve apps afgesloten, wat vaak genoeg is om het probleem op te lossen. Houd de aan-uitknop ingedrukt totdat het herstartmenu verschijnt en kies voor ‘Opnieuw opstarten’. Wacht tot de telefoon volledig is herstart en controleer of het flikkeren is verdwenen. 

 

Controleer de Samsung op software-updates

Als het opstarten van de smartphone niet heeft geholpen, kan het issue te maken hebben met een software fout. Zorg er dan ook voor dat je de meest recente software-update hebt geïnstalleerd. Software-updates bevatten vaak bugfixes en verbeteringen die problemen als deze mogelijk kunnen verhelpen. 

Ga naar Instellingen en zoek het onderdeel ‘Software-update’. Laat je toestel controleren op nieuwe software door op ‘Downloaden en installeren’ te tikken. Als er een update beschikbaar is, zal je telefoon deze direct uitvoeren.

Pas de schermhelderheid van het flikkerende Samsung toestel aan

Als je Samsung toestel flikkert, kan het aanpassen van de schermhelderheid soms helpen om het probleem te verlichten. Open eerst de instellingen van je toestel door op het instellingenpictogram te tikken, en ga vervolgens naar ‘Display’. Hier zie je een schuifbalk waarmee je de schermhelderheid kunt aanpassen. Probeer de helderheid te verlagen of te verhogen om te zien of dit het flikkeren vermindert. 

 

Schakel ook de adaptieve helderheid uit door de schakelaar naast ‘Adaptieve helderheid’ uit te zetten, zodat de helderheid constant blijft. Daarnaast kun je de helderheid snel aanpassen via het notificatiepaneel door omlaag te vegen vanaf de bovenkant van het scherm en de helderheidsschuifbalk te gebruiken. Herstart je toestel na het aanpassen van de helderheid om te controleren of het flikkeren is verminderd. 

 

Alles geprobeerd, maar niks lukt? Kies voor Student Fixer!

Heb je de bovenstaande oplossingen geprobeerd, maar ervaart je nog steeds het probleem dat de Samsung flikkert? Dan kan dit te maken hebben met een intern probleem. In dergelijke gevallen kun je dan het beste kiezen om de smartphone te laten repareren. Bij Student Fixer weten we namelijk precies wat we eventueel moeten repareren om ervoor te zorgen dat het toestel weer naar behoren werkt. En het mooie? In onze Fixbus komen we gewoon bij jou op locatie om de smartphone te repareren

 

Neem geheel vrijblijvend contact met onze experts op. Wij zorgen er graag voor dat jouw smartphone weer snel werkt.

Andere artikelen