Aan-uit knop kapot? Wij repareren het | Student Fixer

Aan-uit-knop kapot?

Wij repareren deze meteen!

iPhone reparatie locaties met bus

Aan-uit-knop reparatie

Vertoont je smartphone de nodige kuren met je aan-uitknop? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar geen zorgen! Bij Student Fixer beschikken wij over de kennis en expertise om dergelijke problemen snel en met succes op te lossen. 

De aan-uitknop is een belangrijke knop die je ongezien toch best wel vaak gebruikt. En dus kan het voor de nodige frustraties zorgen als deze niet of onvolledig werkt. Wij brengen daar snel verandering in.

 

Aan uit knop reparatie

Wat zijn de mogelijke oorzaken van een defecte aan-uitknop?

De aan-uitknop is een knop waar je normaal gesproken gewoon vanuit gaat dat deze het gewoon doet. Helaas kan het door verschillende oorzaken toch voorkomen dat de knop niet meer werkt. We benoemen er een aantal: 

 • Mechanische slijtage: Door frequent gebruik kan de aan-uitknop na verloop van tijd mechanisch slijten. Dit kan ervoor zorgen dat de knop niet meer goed indrukt of vast komt te zitten.
 • Stof en vuil: Opgehoopt stof en vuil kunnen de bewegende delen van de knop blokkeren of de elektrische contacten vervuilen, wat de werking van de knop kan belemmeren.
 • Elektrische problemen: Defecten in de bedrading of de elektronische schakelingen die met de knop verbonden zijn, kunnen ervoor zorgen dat de knop niet meer reageert. Dit kan bijvoorbeeld door kortsluiting of beschadigde printplaten.
 • Waterschade: Heb je de telefoon in het water laten vallen? Ook dat kan een mogelijke oorzaak zijn van een slecht functionerende aan-uitknop. Het water kan namelijk enkele aspecten binnen de telefoon beschadigen.

Wat je zelf kunt proberen om de aan-uitknop werkende te krijgen

Een niet werkende aan-uitknop is ontzettend vervelend. Niet alleen kun je het scherm van je smartphone niet in- of uitschakelen, het kan ook lastig zijn om het apparaat aan of volledig uit te zetten. Gelukkig zijn er enkele stappen die je zelf kunt proberen om de aan-uitknop weer werkende te krijgen:

 

 • Harde reset: Probeer de smartphone eens volledig te herstarten door middel van een harde reset. Zo zorg je ervoor dat alle processen en apps worden afgesloten en dat de interne geheugenbanken worden gewist, wat kan helpen bij het oplossen van softwareproblemen die het flikkeren veroorzaken.
 • Reinig de aan-uitknop: Wat ook wil werken is om de aan-uitknop grondig te reinigen. Soms kan er vuil, stof of andere kleine deeltjes tussen de knop en de behuizing van het apparaat komen, waardoor de knop niet goed meer kan functioneren. Gebruik een kleine hoeveelheid isopropylalcohol (70% of hoger) en een zachte, pluisvrije doek om voorzichtig rond de aan-uitknop te reinigen.
 • Controleer de actuele software-update: Werken de eerste twee mogelijke oplossingen nog niet? Probeer dan de meest recente software-update te controleren. Het is mogelijk dat het flikkeren wordt veroorzaakt door een bekende softwarebug die in een recentere versie van het besturingssysteem is opgelost.

 

Heb je alles geprobeerd? Kies voor een ervaren reparateur

Heb je alles geprobeerd, maar wilt de aan-uitknop het nog steeds niet naar wens doen? Dan helpen wij je maar wat graag! Bij Student Fixer kunnen wij razendsnel bij jou voor de deur staan om jouw smartphone te fixen. Met onze fixbus kunnen we gewoon bij je op de stoep staan en vaak het toestel al binnen 30 minuten repareren. Zo hoef jij jouw smartphone niet snel te missen en heb je, voor je het weet, weer een werkende aan-uitknop. 

Wat moet je daarvoor doen? Neem geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op en vertel je probleem? Wij plannen vervolgens een afspraak met je in, benoemen de geschatte kosten en gaan vervolgens graag voor je aan de slag. Easy as you like!

Aan uit knop is helemaal stuk

Waarom je kiest voor Student Fixer

 • Kennis en ervaring, gewoon bij jou voor de deur
 • Wij kunnen vrijwel alle problemen met jouw smartphone fixen
 • Binnen 30 minuten kunnen wij het probleem verhelpen
 • Vakkundige reparaties met een brede glimlach

Meer weten over het repareren van de aan-uit knop? 

Bij Student Fixer kunnen wij vrijwel ieder mankement met je smartphone aanpakken. Van complete waterschades tot problemen met de aan-uit button. Onze ervaren monteurs hebben expertise in het repareren van diverse problemen, waaronder ook defecte aan-uitknoppen.

Of het nu gaat om mechanische slijtage, elektronische storingen of andere oorzaken, wij staan klaar om een oplossing te bieden. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze reparatieservice.